India: Bilanțul victimelor în urma prăbușirii unei clădiri în Mumbai a ajuns la 33 de morți

107

India: Bilanțul victimelor în urma prăbușirii unei clădiri în Mumbai a ajuns la 33 de morți

Bilanțul victimelor în urma prăbușirii în urmă cu o zi a unei clădiri vechi din Mumbai, capitala economică a Indiei, s-a agravat în ultimele ore, crescând la 33 morți, au anunțat vineri autoritățile indiene, citate de AFP și Reuters.

Astfel, 22 de bărbați, opt femei și trei copii și-au pierdut viața după prăbușirea unui imobil cu patru etaje, situat într-o zonă comercială dens populată din centrul orașului — Bhendi Bazaar — joi dimineață, în jurul orei locale 08:40 (03:10 GMT).

"În cursul nopții am extras 15 cadavre, ceea ce a ridicat bilanțul la un total de 33 de morți", a declarat Tanaji Kamble, un purtător de cuvânt al municipalității Mumbai.

La 24 de ore de la producerea tragediei, echipele de salvare continuau să degajeze dărâmăturile în speranța de a găsi eventuali supraviețuitori. Douăsprezece persoane au fost spitalizate, scrie agerpres.

Zona Bhendi Bazaar face obiectul unui important plan de reabilitare urbană destinat să înlocuiască vechile clădiri cu unele noi, mai ales că unele dintre acestea datează de acum un secol. Imobilul prăbușit joi fusese ridicat în urmă cu aproape 120 de ani și urma să fie distrus, au indicat autoritățile.

Ploi torențiale au paralizat săptămâna aceasta Mumbai, antrenând oprirea forțată a activității multor instituții în agitata capitală economică a Indiei și decesul a 10 persoane.

În 2013, 60 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unei clădiri dintr-un cartier rezidențial, într-una dintre cele mai grave tragedii de acest gen din Mumbai.