Individul care a jefuit un cetăţean străin nu a dat doi bani pe magistraţi!

131

Acum e propus spre arestare

Individul care a jefuit un cetăţean străin nu a dat doi bani pe magistraţi!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au cerut înlocuire măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul lui Pomac Memet. Cel mai probabil că el a încălcat măsurile impuse și anume acelea de a nu părăsi imobilul.

Amintim că poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa i-au identificat pe Pomac Memet, de 59 de ani şi Memet Erdinci, de 40 de ani, ambii din municipiul Constanţa, bănuiţi de comiterea unei tâlhării. Aceştia, la data de 10 februarie 2016, în jurul orei 17.00, ar fi abordat doi cetăţeni străini care se deplasau pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa, şi declinându-şi calităţi oficiale le-au solicitat actele de identitate şi au efectuat asupra lor un control corporal, în urma căruia le-ar fi sustras suma de 200 euro, ulterior lăsându-i să plece.

La data de 26 februarie 2016, poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi, iar în urma probatoriului administrat în cauză, Pomac Memet a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi ulterior arestat preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi uzurpare de calităţi oficiale. Cercetările au continuat în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbaţilor, iar pe 21.03.2016 au fost trimiși în judecată. Următorul termen a fost fixat pentru data de 8.09.2017. Ulterior, Pomac Memet a fost lăsat în arest la domiciliu.

Liliana CHIRU