Infrastructura de transport a României, folosită pentru exporturile de cereale ale Ucrainei

116

România își va pune la dispoziție infrastructura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile de cereale din Ucraina, este concluzia întâlnirii de luni, 11 aprilie, dintre premierul Nicolae Ciucă și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

„Cei doi oficiali au agreat o cooperare strânsă pentru facilitarea transportului de mărfuri din Ucraina și Republica Moldova prin utilizarea infrastructurii rutiere, feroviare și portuare pentru a fi realizate exporturile de cereale din Ucraina, conform contractelor existente, dată fiind importanța acestora inclusiv din perspectiva securității alimentare a unor state terțe, precum cele din Africa”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, premierul României a evidențiat sprijinul civililor și al autorităților române în asigurarea serviciilor gratuite de transport pentru ajutorarea refugiaților, iar comisarul european a arătat că toate eforturile României sunt remarcate și apreciate la Bruxelles.

În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport din România, ambii oficiali au subliniat importanța ei, având în vedere contribuția semnificativă a acestui sector la o redresare accelerată a economiei.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat angajamentul ferm al Guvernului privind investițiile în dezvoltarea infrastructurii naționale de transport. A exprimat aprecieri pentru inițiativa lansată de comisarul Vălean privind constituirea unui grup de lucru dedicat identificării de soluții pentru creșterea absorbției fondurilor europene de către România în ceea ce privește proiectele de infrastructură de transport”, mai specifică sursa citată.

Pe agendă s-a aflat și planul UE pentru neutralitatea climatică.

„Prim-ministrul României a subliniat că atingerea obiectivelor de decarbonare în sectorul transporturilor este o sarcină tot mai complexă într-un sector afectat de multiple crize și care ar trebui să poată crește pentru a avea capacitatea de finanțare a tranziției ecologice.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Infrastructura de transport a României, folosită pentru exporturile de cereale ale Ucrainei apare prima dată în Main News.

Source: New feed