Întâlnire pentru siguranţa piteştenilor

221

Ieri după-amiază, la Prefectura Argeş a avut loc o analiză cu reprezentanţii marilor centre comerciale care îşi desfăşoară activitatea în Piteşti sau în apropierea municipiului, cu prezentarea principalelor măsuri ce trebuie luate cu ocazie organizării şi desfăşurării unor evenimente/manifestări publice cu mare afluenţă de oameni în perioada următoare, cât şi cele prilejuite de sărbătorilor de iarnă. La discuţii au participat şi şefii ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei Argeş, ca instituţii cu responsabilităţi în acest domeniu. S-a avut în vedere evitarea apariţiei unor eventuale stări de pericol, care pot constitui punctul de plecare în producerea unor situaţii în care viaţa şi siguranţa participanţilor la diverse activităţi cu public numeros organizate în spaţii închise sau în aer liber sunt puse în pericol.

S-a solicitat centrelor comerciale să transmită Prefecturii calendarul activităţilor pe care urmează să le organizeze până la sfârşitul anului în curs. De asemenea, s-a solicitat ca, cel puţin cu cinci zile înainte de organizarea evenimentului, să fie transmise ISU, Poliţiei şi Jandarmeriei Argeş ziua, ora, numărul estimat de participanţi şi alte elemente specifice organizării evenimentului, în aşa fel încât desfăşurarea acestuia să se realizeze în cele mai bune condiţii.

Întâlnirea de ieri s-a impus după cele întâmplate la sfârşitul lunii trecute, când un spectacol susţinut la „Vivo!” de trupa de teatru animat pentru copii „Gaşca Zurli” a paralizat traficul rutier la intrarea/ieşirea din Piteşti spre Câmpulung, Ştefăneşti ori Topoloveni, iar accesul în parcarea mall-ului să fie interzis.

Vă reamintim că, întrucât nu a respectat condiţiile legale, „Vivo!” a fost amendat de ISU Argeş cu 2.500 lei. Mai exact, reprezentanţii mall-ului erau obligaţi de lege să delimiteze spaţiul în care urma să aibă loc spectacolul şi, în funcţie de suprafaţă, să precizeze căile de acces/evacuare şi să fie limitat accesul pentru un anumit număr de persoane.

(Visited 33 times, 33 visits today)

Citeşte şi

Primarii, nemulţumiţi de „revoluţia fiscală&... Cele 11 trasee noi de transport, blocate de o cont... Lucrări pentru sărbătorile de iarnă La Prefectură – Cel mai mare salariu sare de... Piteştiul, încotro? Pe Transfăgărăşan – Promisiunile nu ţin loc ... Opt oferte pentru cel mai aşteptat drum din judeţ... Revoluţia fiscală ne lasă cu punga goală! Parlamentarii, aşteptaţi la… „frăgezit...