Iohannis: NATO a aprobat grupul de luptă din România. Voi insista că flancul estic trebuie consolidat mai bine

169

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 24 martie, de la Bruxelles, că NATO a aprobat grupul de luptă din România. Cu toate acestea, șeful statului a sugerat că vrea mai multe trupe în țară, evocând faptul că flancul estic al NATO trebuie „consolidat mai bine”.

Declarațiile au fost susținute înaintea participării la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO, care are loc la Bruxelles, Belgia. Iohannis a explicat ce alte subiecte se mai regăsesc pe agenda discuțiilor, pe lângă războiului din Ucraina.

„Evident că vrem să discutăm și lucrururi care pentru noi sunt extrem de importante, cum ar fi consoldidarea flancului estic NATO. Acestea vor face obiectul mai multor runde de discuții, dar avem deja o veste foarte bună. Deja NATO a aprobat grupul de luptă poziționat în România, este acel grup de luptă pe care l-am solicitat și am sperat să se realizeze repede. Este acel grup de luptă pentru care Franța va fi națiune-cadru”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a dat asigurări că urmează negocieri în cadrul NATO, „să vedem cine mai trimite trupe pentru acest grup de luptă, dar sunt bucuros că s-a realizat așa de repede”.

Totodată, Iohannis a punctat apot că „voi insista că flancul estic al NATO trebuie consolidat mai bine”.

Ulterior, de la ora 17:30, șeful statului participă și la reuniunea Consiliului European.

Foto: Main News

Articolul Iohannis: NATO a aprobat grupul de luptă din România. Voi insista că flancul estic trebuie consolidat mai bine apare prima dată în Main News.

Source: New feed