Iohannis se așteaptă ca România Educată să primească mai multă susținere cu o nouă față în fruntea ministerului

77

Președintele Klaus Iohannis i-a încredințat Ligiei Deca misiunea de a duce mai departe proiectul său de suflet, România Educată. Aceasta a depus jurământul de învestitură luni, 3 august. 

Șeful statului a declarat că se așteaptă ca proiectul România Educată să primească mai multă susținere, atât politică, cât și din spațiul public, cu o nouă față în fruntea ministerului.

„Sunt încredințat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri, atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general. E un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie, fără un sistem de educație performant, are puține șanse, în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată”, a transmis liderul de la Cotroceni.

Totodată, Iohannis a cerut ca noile legi ale educației să ajungă cât mai repede la Guvern pentru aprobare.

„Doamnă ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, oameni buni, profesioniști, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern, Guvernul care, prin vocea prim-ministrului Nicolae Ciucă, a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat un pachet coerent, modern, închegat, care pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România”, a conchis președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Cine este Ligia Deca, viitorul ministru al educației

Foto: Administrația Prezidențială

Articolul Iohannis se așteaptă ca România Educată să primească mai multă susținere cu o nouă față în fruntea ministerului apare prima dată în Main News.

Source: New feed