Iohannis va primi Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru 2020

115

Președintele Klaus Iohannis va primi sâmbătă, 4 iunie, premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru 2020. Ceremonia va avea loc la Hof, în Republica Federală Germania, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

„Asociația Germanilor Sudeți a decis în anul 2020 să acorde acest premiu președintelui Klaus Iohannis, ca o recunoaștere a meritelor sale în ceea ce privește înțelegerea și cooperarea dintre popoarele și țările Europei Centrale.

În contextul pandemiei, ceremonia nu a putut fi organizată, fiind reprogramată pentru 4 iunie 2022, dată la care se sărbătorește și Ziua Germanilor Sudeți”, menționează Președinția.

Conform sursei citate, premiul este acordat anual personalităților și organizațiilor din viața politică, religioasă sau cea economică, cu merite deosebite în favoarea înțelegerii și cooperării popoarelor și statelor Europei Centrale.

Premiul poartă numele lui Carol al IV-lea, împărat german și rege al Boemiei (1316-1378), și are, conform organizatorilor, scopul de „a încuraja o ordine justă a popoarelor și statelor din Europa Centrală”.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Iohannis va primi Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru 2020 apare prima dată în Main News.

Source: New feed