Ionuţ Stroe: Toţi ne-am fi dorit să vedem naţionala la EURO, mă doare că am ajuns în situaţia asta

32
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că este dezamăgit de ratarea insuccesului echipei naţionale de fotbal a României în barajul cu Islanda, în condiţiile în care toţi românii şi-ar fi dorit să vadă selecţionata pregătită de Mirel Rădoi jucând la EURO 2020, competiţie găzduită de Bucureşti, alături de alte 11 oraşe europene.

"Nu vreau să fac aprecieri. Pot spune că mă doare că am ajuns în situaţia asta. E mult sub ceea ce speram cu toţii înaintea acestor meciuri. Ne-am fi dorit ca toată ţara să avem echipa naţională la Bucureşti, mai ales că suntem organizatori ai acestui EURO, amânat un an şi el. Asta este, mergem mai departe. Mi-a plăcut foarte mult atitudinea domnului Gică Hagi, o atitudine pozitivă, constructivă. Nu cred că avem timp să ne plângem ci să reconstruim ceea ce s-a dărâmat uşor-uşor în decursul anilor", a declarat Stroe la Aeroportul Henri Coandă, unde a fost prezent la sosirea loturilor de canotaj de la Campionatele Europene din Polonia.

Întrebat dacă ratarea calificării naţionalei la EURO 2020 reprezintă un eşec pentru sportul românesc, în condiţiile în care Bucureştiul este oraş-gazdă al competiţiei, Stroe a spus: "Nu aş vrea să fac astfel de aprecieri. Tristeţea este cuvântul cu care aş descrie ceea ce s-a întâmplat la fotbal. Eu aş descrie această generaţie de tineret a României, pentru că avem performanţă la acest nivel, avem calificare la Tokyo, e un motiv în plus să gândim pozitiv. Să ne îngrijim de viitoarea lor performanţă".

Naţionala pregătită de Mirel Rădoi a ratat calificarea la EURO 2020, pierzând barajul cu Islanda, apoi a fost surclasată clar de selecţionata Norvegiei, cu scorul de 4-0, în Liga Naţiunilor.

România va întâlni, miercuri, de la ora 21:45, la Ploieşti, naţionala Austriei, într-un meci din cadrul Grupei 1, Liga B a Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)