IPJ Ilfov: Peste 150 de polițiști și jandarmi vor menține ordinea la Festivalul Summer Well de la Buftea

43

Peste 150 de polițiști și jandarmi vor menține ordinea și liniștea publică la Festivalul Summer Well, organizat la sfârșitul acestei săptămâni pe domeniul Știrbey, din localitatea Buftea, județul Ilfov.

8e88f590-a894-48ce-9912-181dcb69fdd3

"În zilele de 12 și 13 august, cu ocazia Festivalului Summer Well, polițiștii din Ilfov vor desfășura acțiuni preventive și de combatere a faptelor antisociale care se pot produce pe fondul aglomerației specifice acestui gen de evenimente", informează un comunicat al Inspectoratului Poliției Județene (IPJ) Ilfov transmis sâmbătă AGERPRES.

Polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier în zona străzilor prin care se face accesul pe domeniul Știrbey.

"117 polițiști, dintre care 42 din structurile de poliție rutieră, 51 de la structurile de ordine publică și 24 de la alte formațiuni, împreună cu 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov, vor acționa în zilele de 13 și 14 august, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță, prevenirea blocajelor și controlul circulației rutiere și pietonale", se arată în comunicat.

De asemenea, în intervalul 12 — 15 august, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pe lângă dispozitivul curent, Poliția Română a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum și pentru menținerea fluenței și siguranței traficului rutier.

În această perioadă, polițiștii de ordine publică, rutieră, precum și de la structurile de intervenție rapidă, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase vor acționa suplimentar față de dispozitivele curente.

"Având în vedere că în această perioadă se estimează un aflux important de persoane către zonele turistice, către lăcașurile de cult, dar și către zonele de agrement, polițiștii rutieri se vor afla pe principalele drumuri care converg către acestea pentru prevenirea accidentelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației rutiere", precizează un comunicat al IPJ Ilfov.

Totodată, aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare va fi folosită la capacitate maximă pentru prevenirea accidentelor rutiere.

"Polițiștii structurilor de ordine publică și de investigații criminale se vor afla la datorie pentru prevenirea oricăror fapte de natură a aduce atingere climatului corespunzător de ordine și liniște publică și prevenirea și combaterea infracționalității, cu precădere a furturilor din autoturisme și locuințe", se mai arată în comunicat.

Polițiștii de investigare a fraudelor vor desfășura activități de protejare a populației împotriva oricăror acte de comerț ilicit, pentru respectarea normelor sanitar veterinare și pentru combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor efectua activități specifice în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care încalcă regimul armelor și munițiilor.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)