ITM Bucureşti a aplicat amenzi de 875.000 de lei, în urma unor controale efectuate în perioada 1 – 17 septembrie 2021

221
Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a identificat în primele două săptămâni din luna septembrie 38 de persoane care desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contractele individuale de muncă, angajatorii fiind amendaţi cu 875.000 de lei, se arată într-un comunicat al instituţiei remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, controalele au fost efectuate în perioada 1 – 17 septembrie 2021, la 276 angajatori, fiind conduse de inspectorul şef Constantin Bujor.

Reprezentanţii ITM Bucureşti precizează că în urma acestor controale au fost dispuse 6 sistări de activitate în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

“Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti, cu sprijinul Jandarmeriei Române”, se menţionează în comunicat.

Conform documentului, obiectivele acţiunii au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate; verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; modul de respectare a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2 (COVID 19). AGERPRES/(AS – autor: Mariana Nica, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)