Jandarmii, pe urmele hoţilor de lemne

261

În ultima perioadă acţiunile în cooperare, dar şi cele punctuale ale Jandarmeriei Argeş s-au intensificat, astfel numărul constatărilor este într-o continuă creştere.

Cele mai importante rezultate au fost în data de 25 august, când efective din cadrul Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil, în timpul acţiunii de prevenire şi combatere a tăierii de material lemnos executată în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Argeş şi lucrătorii SPR nr. 6 Domneşti, în punctul Valea Stufoasei din comuna Pietroşani, satul Retevoieşti, au identificat doi bărbaţi în timp ce tăiau un copac fără respectarea normelor legale. În urma verificărilor efectuate la faţa locului, persoanelor în cauză le-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de delicte silvice. De asemenea, ieri, jandarmi din cadrul Detaşamentului 7 Câmpulung au executat o acţiune de control, în colaborare cu Asociaţia Obştilor de Moşneni Musceleni – Ocolul Silvic Păpuşa Rucăr, pe raza de competenţă a Ocolului Silvic Păpuşa Rucăr, în zona comunelor Lereşti şi Valea Mare Pravăţ. În timpul defăşurării acţiunii, aflându-se pe strada Vasile Milea din Lereşti a fost surprins un grup de persoane care transporta material lemnos din fondul forestier.

Jandarmii au oprit atelajele solicitând persoanelor documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos. Întrucât împricinaţii n-aveau niciun act la mână, au fost conduşi la cantonul ocolului silvic, în vederea predării materialului lemnos în custodie şi întocmirii proceselor-verbale de constatare a contravenţiilor.

Iar în jurul orei 6.15 a dimineţii de azi, efective ale Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil se aflau în executarea atribuţiilor de serviciu pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol în zona lacului de acumulare Budeasa. Îmbarcaţi într-o ambarcaţiune din dotarea jandarmeriei argeşene, subofiţerii au surprins, în amonte de baraj, doi bărbaţi care erau într-o barcă pneumatică. Fireşte, jandarmii au procedat la interceptarea acestora, ocazie cu care au observat că suspecţii aveau în barcă o plasă monofilament. Faţă de cele observate, după ce şi-au declinat calitatea, jandarmii le-au solicitat celor două persoane să îi însoţească la mal cu barca în care se aflau, acestea conformându-se. Din cauză că suspecţii nu aveau nici documente de identitate asupra lor, nici permis de pescuit, au fost conduşi la sediul jandarmeriei argeşene pentru continuarea cercetărilor.

(Visited 5 times, 5 visits today)

Citeşte şi

Şoferii de maxi, luaţi la întrebări de Poliţia Loc… S-a redeschis Bazinul Mioveni Dosar pentru muncă la negru Salteaua, cea mai bună bancă? Festival antic la Câmpulung Piaţa Prundu şi-a pierdut rostul Importuri uriaşe în Argeş Renault, alături de echipele de descarcerare O parcare urâţeşte faţa Oraşului Regal