Jobbik vrea ca UE să ramburseze întreaga sumă destinată securizării frontierelor Ungariei

224

Partidul de extremă dreapta Jobbik a cerut guvernului de la Budapesta să trimită Uniunii Europene o solicitare oficială de rambursare a întregii sume de 270 de miliarde de forinți (883 de milioane de euro) pe care Ungaria susține că a cheltuit-o pentru securizarea frontierelor începând din anul 2015, informează sâmbătă MTI.

0af2a208-bd3a-43aa-989b-5ab69dc64695

Această sumă ar trebui apoi redistribuită militarilor și angajaților din domeniul aplicării legii care au contribuit la eforturile de protejare a frontierei, a declarat sâmbătă într-o conferință de presă un membru al formațiunii, Janos Volner.

Nu doar că cei care au lucrat la securizarea frontierei au acceptat să fie departe de familiile lor, dar adesea au fost nevoiți să muncească în condiții nedemne, a susținut Volner. "Chiar și pușcăriașii primesc adesea o hrană de mai bună calitate decât cei care au avut ca sarcină să protejeze frontiera Ungariei", a adăugat el.

În opinia sa, 270 de miliarde de forinți ar trebui distribuiți celor 50.000-60.000 de ofițeri.

Ungaria cere Uniunii Europene să finanțeze jumătate din costurile pe care guvernul de la Budapesta le suportă pentru a-și proteja granițele sudice față de migrații ilegali.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)