Joburi disponibile pentru români în străinătate. Se caută sute de oameni în Spania, Portugalia şi Germania

333

Joburi disponibile pentru români în străinătate. Se caută sute de oameni în Spania, Portugalia şi Germania

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.512 locuri de muncă vacante, a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe posturi disponibile sunt în Spania, majoritatea pentru muncitori necalificaţi la culesul căpşunilor, scrie economica.net.

Potrivit ANOFM, angajatorii din Spania oferă 815 locuri de muncă, dintre care 800 pentru muncitori necalificaţi la culesul căpşunilor, 10 pentru sudori, 3 pentru tehnician, 1 pentru inginer automatizări şi 1 pentru montator structuri (panouri) metalice.

Alte 330 de locuri de muncă sunt disponibile în Portugalia, 300 pentru culegător de zmeură, 30 pentru culegător de zmeură, mure şi afine. Germania pune la dispoziţie 102 locuri de muncă, cele mai multe, respectiv 23, pentru şoferi de camion.

Mai sunt oferte în Cehia – 58 locuri de muncă, Marea Britanie – 56 locuri de muncă, Italia – 40 locuri de muncă, Slovacia – 40 locuri de muncă, Belgia – 34 locuri de muncă, Luxembourg - 10 locuri de muncă, Ungaria – 10 locuri de muncă, Norvegia – 6 locuri de muncă, Suedia – 5 locuri de muncă, Slovenia – 3 locuri de muncă, Polonia – 2 locuri de muncă, Irlanda – 1 loc de muncă.