Kelemen Hunor anunţă că UDMR nu va semna o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban: “Nu cred că este oportun”

18

Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că formaţiunea sa nu va semna o moţiune de cenzură, despre care afirmă că nu este oportună în “perioadele când sunt alte probleme”.

“Noi nu vom semna o moţiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun că în acest moment discutăm despre o... doar teoretic, că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”, a declarat Kelemen Hunor, la RFI.

El a precizat că nu crede că momentul este unul oportun.

“Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional, o instituţie constituţională, un instrument politic în mâna Opoziţiei”, a mai precizat liderul UDMR.

PSD va depune în luna august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Liderul PSD Marcel Ciolacu susţinea, recent, că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, marţi seară, că Guvernul Orban va fi demis prin moţiune de cenzură şi că până şi cei de la USR vor vota un astfel de document.

“Oricum cade la moţiune (Guvernul - n.r.). Chiar dacă mă înţeleg eu sau nu mă înţeleg cu Victor Ponta, poate Victor Ponta să nu voteze această moţiune, că dacă nu o votează înseamnă că blatul de la Bucureşti există. Cine din forţele politice acum îşi permite să nu voteze moţiunea de cenzură? Eu sunt ferm convins că şi USR o va vota”, a spus Ciolacu la TVR1.