Klaus Iohannis ar putea merge la Kiev cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi 

52

Președintele Klaus Iohannis ar putea ajunge joi, 13 iunie, la Kiev, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz și prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, scrie ziarul italian La Stampa, informația fiind confirmată și de G4Media. 

La rândul său, parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko a anunțat evenimentul, prin intermediul unui mesaj pe Twitter.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Și ca dArtagnan Președintele României, Iohannis”, a scris Oleksi Goncearenko, pe Twitter.

 

Macron vine în România

Emmanuel Macron va sosi marți, 14 iunie, în România, unde se va întâlni cu Klaus Iohannis și îi va vizita pe cei 500 de soldați francezi dislocați în cadrul misiunilor NATO de consolidare a flancului estic.

De la București președintele Franței va pleca la Chișinău, unde ar urma să se întrevadă cu omoloaga sa, Maia Sandu. Potrivit ziarului Le Figaro, Macron ar urma să se deplaseze și la Kiev pentru convorbiri cu Volodimir Zelenski, însă vizita nu ar fi 100% confirmată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Klaus Iohannis ar putea merge la Kiev cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi  apare prima dată în Main News.

Source: New feed