Klaus Iohannis, după ce s-a depăşit pragul de o mie de cazuri de COVID-19: „Nicio lege nu oprește un virus”

30

Preşedintele Klaus Iohannis s-a referit, miercuri, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, la recordul înregistrat în privinţa numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

"Vestea proastă de astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1.000 de persoane detectate cu coronavirusul nou. Este foarte trist, dar tristețea nu rezolvă problema", a spus şeful statului.

El a precizat că "problema putem să o rezolvăm împreună respectând măsurile de distanțare, respectând măsurile de igienă, purtând mască".

"Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să îngrădim răspândirea acestei epidemii. Acum Guvernul are la dispoziție noul instrument, noua lege care reglementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu oprește un virus. Aici e nevoie de contribuția noastră, a tuturor", a mai spus Klaus Iohannis.

România a depășit, miercuri, pragul de 1.000 de cazuri înregistrate într-o singură zi.

Autoritățile au anunțat 1.030 de cazuri noi de COVID 19 în ultimele 24 de ore. Totodată, s-au efectuat aproape 24.900 de teste, cea mai ridicată valoare de la debutul crizei COVID-19.