Klaus Iohannis, o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai Guvernului, pe tema fondurilor europene

26

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe tema fondurilor europene cu mai mulţi membri ai Guvernului şi cu premierul Ludovic Orban.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa care va avea loc la ora 14,30.

La discuţii vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Şi săptămâna trecută, preşedintele a avut o discuţie cu miniştrii responsabili de fondurile europene, despre suma de 80 de miliarde de euro, primită în urma acordului de la Bruxelles, din Consiliul European.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că Guvernul are ca obiectiv să aprobe în această săptămână noi acte normative privind măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri, în baza unei alocări din fonduri europene în valoare de un miliard de euro.

"Ne-am angajat că, într-o perioadă de timp record, în termen de 30 de zile, vom adopta actele normative necesare pentru implementarea măsurilor introduse. Situaţia este în felul următor: miliardul de euro a fost în primă lectură, obiectivul nostru este să-l adoptăm în şedinţa de guvern de săptămâna asta, vineri - 350 de milioane capital de repornire, 550 de milioane granturi de investiţii şi 100 de milioane granturi pentru microîntreprinderi fără angajaţi", a anunţat Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.