Klaus Iohannis: PNL ar trebui să aibă candidat propriu la Capitală

47

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că va avea vineri o întâlnire cu premierul Ludovic Orban. Discuţiile vor viza atât alegerile anticipate cât şi alegerea primarilor în două tururi dar şi convocarea unei sesiuni extraordinare pentru rezolvarea pensiilor speciale.

"Mâine, înainte de masă, mă voi întâlni cu Premierul Orban", a spus şeful statului.

El a precizat că în cadrul întâlnirii se va discuta şi despre alegerile anticipate.

În plus, şeful statului a menţionat că susţine şi alegerea primarilor în două tururi, şi implementarea acestui sistem de vot cât mai urgent.

"Eu îmi doresc alegeri în două tururi pentru primari și o să încurajez Guvernul să găsească cea mai rapidă și cea mai bună cale pentru a legifera în acest sens", a spus preşedintele.

Întrebat dacă va insista la premier pentru angajarea răspunderii în Parlament, pe două tururi, Klaus Iohannis a confirmat.

Klaus Iohannis: Un partid care guvernează ar trebui să meargă singur în alegeri"

Şeful statului a spus, despre alegerile locale, că nu exclude unele negocieri între partide, dar a menţionat că PNL ar trebui să aibă un caniddat unic.

"Ca și principiu, un partid care guvernează și care are o reacție foarte pozitivă în populație - în sondaje, vedem că Partidul Național Liberal a urcat semnificativ - un astfel de partid ar trebui să meargă, de regulă, singur în alegeri, pentru a-și dovedi și puterea, și curajul", a afirmat el.

Întrebat cum vede varianta Rareş Bogdan candidat la Primăria Capitalei, Klaus Iohannis a răspuns: "Acum este cam repede să discutăm, într-o conferință de presă, despre nume de candidați. Aceste chestiuni se lămuresc în interiorul partidului".