Klaus Iohannis, prezent la Înalta Curte: În ultimii ani justiția din România a fost supusă unor încercări de subordonare

214

Klaus Iohannis a fost invitat, miercuri, să participe la evenimentul de prezentare a raportului de activitate pe 2019 al Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

“O societate se dezvoltă atunci când cetățenii săi se simt protejați . Legislația și modul în care funcționează instituția trebuie să aibă în centrul cetățeanul. Salut inițiativa ÎCCJ de a-și prezenta raportul de activitate într-un cadru deschis. Rolul ÎCCJ este esențial pentru buna funcționare a sistemului judiciar. Semnalarea adevăratelor probleme cu care se confruntă sistemul este benefic și pentru justițiar. În ultimii ani justiția din România a fost supusă unor încercări de dubordonare față de politic. Răspunsul societății românești a fost pe măsură. Românii au fost alături de magistrați”, a declarat Klaus Iohannis.

La evenimentul de la Înalta Curtea au fost invitați să participe: Președintele României, Klaus Werner Iohannis, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Margareta Țînț, ministrul justiției,  Cătălin Predoiu, Avocatul Poporului, Renate Weber, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror Gabriela Scutea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul avocat TraianCornel Briciu și președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Dumitru Viorel Mănescu.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Klaus Iohannis, prezent la Înalta Curte: În ultimii ani justiția din România a fost supusă unor încercări de subordonare apare prima dată în Main News.

Source: New feed