Kovesi: DNA Prahova a procedat legal. Clanul Cosma a şantajat

289

Kovesi: Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, am solicitat DNA Ploieşti raport scris, cu privire la stadiul dosarelor vizate şi aspectele sesizate ca presupus nelegale. Un raport scris a fost transmis şi procurorului general de pe lângă ÎCCJ.

Codrin Ştefănescu cere luarea cu mascaţi a lui Kovesi şi a celor de la DNA Prahova

La DNA Ploieşti au fost instrumentate mai multe cauze ale inculpaţilor Cosma Mircea, Vla dşi Aleandru. Vlad, deputat în Parlament, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Mircea Cosma. Cauza înregistrată pe rolul ÎCCJ. Cei doi inculpaţi au fost condamnaţi la 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare. În prezent, cauza e în apel, cu termen 19 februarie a.c.

Kovesi: Au încercat să intimideze procurorii DNA Prahova

Kovesi: Cererile şi excepţiile inculpaţilor Cosma au fosr respinse. S-a constatat definitiv în cameră preliminară că probele administrate au fost administrate legal. Inculpatul Vlad Cosma avut calitate de martor în 12 dosare instrumentate la DNA. De aceea se prezenta la DNA Ploieşti.

După condamnare, care nu este definitivă, aceşti inculpaţi au început demersuri pentru a obţine o pedeapsă mai mică, cu acte obţinute de la procurori. Persoane din anturajul lor s-au prezentat la DNA Ploieşti, încercând să intimideze procurorii cu înregistrări trunchiate, de natură să intimideze procurorii.

Kovesi: Inculpaţii au trecut la aplicarea faptelor

Kovesi: Persoana care s-a prezentat vineri la DNA Ploieşti a făcut mai multe afirmaţii. Că duminică se iese pe televizor, să distrugă pe toată lumea, nu e un scăndăluţ, e ditamai regia făcută. Procurorilor li s-a cerut expres “să picăm la pace”. Procurorii nu au cedat. Iată că duminică seara au apărut imagini şi situaţii descrise de persoane din anturajul inculpaţilor.

Inculpaţii au trecut la aplicarea faptelor şi au devoalat propriile fapte de şantaj. Inculpatului Vlad Cosma i s-a ridicat protecţia, ca martor protejat, pentru că şi-a devoalat protecţia. Procurorii din DNA nu falsifică probe, respectă legea în administrarea probelor. Modul în care lucrează este supus controlului judecătoresc.

Kovesi: Toleranţă zero la corupţie

Kovesi: Este în curs o verificare a Inspecţiei Judiciare. Am făcut ce prevede legea: orice suspiciune e abatere judiciară este cercetată de Inspecţia Judiciară. Am declarat, la preluarea mandatului, toleranţă zero la corupţie, la neprofesionalism în DNA. Nu este primul incident.

A fost pentru prima dată în mandatul meu când un procuror şef a fost condamnat. Alţi procurori sunt condamnaţi sau judecaţi. La primul semn că un procuror din DNA nu a respectat legea am reacţionat.

Citeşte şi Vlad Cosma ar fi fugit din România. I se apropie procesul de par Fostul deputat PSD Vlad Cosma este citat marţi, 13 februarie, la DNA Ploieşti, într-un dosar Cosma tatăl şi fiul vor executa 8 şi 5 ani de închisoare Clanul din Prahova Cosma are de azi doi membri mai puţin în libertate. De astăzi, Ghiţă, Cosma tatăl şi fiul şi cumnatul lui Ponta, aduşi la DNA Ghiţă (Sebi), Mircea şi Vlad Cosma (tatăl, preşedintele CJ Prahova, iar fiul, parlamentar), precum şi Marcel Păvăleanu pentru noi e Fănel Păvălache doi PSD pare a avea poate o fabrică de mici escroci ale căror nume de familie au Scandalul bileţelului se întoarce. De data aceasta, prin LC Kovesi După Scandalul bileţelului Roz, care a dus la alegeri anticipate în 2007, 10 ani şi Kovesi ar putea fi obligată de CCR să se prezinte la Parlament Laura Codruţa Kovesi ar putea fi obligată să se prezinte la Parlament, după o decizie Liviu Dragnea îi poartă sâmbetele lui Tudorel Toader Dacă l-a pus ministru al Justiţiei, Liviu Dragnea avea nişte exigenţe privind Tudorel Toader. Profesionist Tudorel Toader nu declanşează revocarea lui Lazăr şi Kovesi Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a decis să nu ceară demiterea lui Lazăr şi Kovesi. "Nu Protest duminică în Bucureşti, Braşov, Cluj pentru Kovesi şi Lazăr Un nou protest duminică se anunţă în Bucureşti, Cluj şi Braşov. Protestatarii ies pentru a-şi Klaus Iohannis e foarte mulţumit de Kovesi şi Augustin Lazăr Preşedintele Klaus Iohannis spune că e foarte mulţumit de activitatea procurorului general şi a şefului

Articolul Kovesi: DNA Prahova a procedat legal. Clanul Cosma a şantajat apare prima dată în Starea Presei.