Liderul ALDE calmează populația: nu se naționalizează Pilonul II

187

Liderul ALDE calmează populația: nu se naționalizează Pilonul II

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Pilonul II reprezintă un interes puternic pentru coaliție și promite atât măriri de pensie, cât și menținerea Pilonului II la privat. El a afirmat că este "client" al Pilonului III.

"Suntem de acord că Pilonul II este un instrument util pentru creşterea veniturilor după retragerea din muncă, după trecerea la pensie şi noi apreciem că trebuie menţinut, dar nu s-a pus problema, ca să fie foarte clar, nu s-a pus problema existenţei sau inexistenţei Pilonului II, ci numai a nivelului de finanţare”, a afirmat liderul ALDE.

Întrebat dacă urmează ca statul să devină administrator al Pilonului II, Tăriceanu a spus: “Răspunsul este nu, pilonul II este administrat privat”.

“Am văzut diverse analize. Una din analize indică următorul lucru, că este un comision de 2,5 la sută pe care l-au luat fondurile de administrare a pensiilor private. Acest comision mare a fost dat la început pentru a ajuta fondurile de adminsitrare a pensiilor private şi există părerea exprimată deja că acest comision atât de mare nu se justifică. Adică, până la urmă aceste fonduri se trezesc cu nişte bani pentru care nu au făcut nici un efort să adminstreze. Îşi iau un comision, mai primesc şi un comision de la noi, mai uşor”, a afirmat Tăriceanu.