Liderul AUR, deputatul George Simion, oprit la aeroportul din Chişinău

35

Liderul AUR, deputatul George Simion, a reclamat, în mai multe postări pe pagina sa oficială de Facebook, că nu a putut participa la şedinţa comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova, desfăşurată sâmbătă, 18 iunie, la Chişinău, întrucât nu i s-a permis accesul pe teritoriul țării vecine, fiind blocat pe aeroport. El are interdicţie de intrare pe teritoriul modovean până în octombrie 2023.

„Toţi parlamentarii au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă NU”, a scris Simion pe Facebook.

Ulterior, el a anunţat că nu este lăsat să intre pe teritoriul R. Moldova, urmând să revină în ţară.

„Separatiştii mă trimit înapoi la Bucureşti cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenţie rusească”, a transmis el într-o nouă postare.

„E 4 dimineaţa şi sunt încă în aeroportul din Chișinău, aşteptând să fiu exilat cu primul avion spre Bucureşti: 5.25 la Chișinău. Urmaşii lui Stalin care conduc republica mică de la Chişinău să nu fie prea bucuroşi: Prutul nu va fi mult o graniţă a neamului românesc. Naţiunea moldovenească NU există!”, a continuat el.

Simion a mai avut probleme cu accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi anul trecut, când a fost blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023.

La acel moment el a solicitat intervenţia MAE, argumentând că nu i se permite accesul în calitate de demnitar în Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI: Ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova / Maia Sandu: România a reuşit un parcurs de succes care constituie şi pentru noi un model

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Liderul AUR, deputatul George Simion, oprit la aeroportul din Chişinău apare prima dată în Main News.

Source: New feed