Liga Nationala de handbal feminin se va numi Liga Florilor incepand cu sezonul 2017-2018

224

Federatia Romana de Handbal (FRH) a lansat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa, noua identitate de brand a Ligii Nationale de handbal feminin, care incepand cu editia 2017-2018 se va numi Liga Florilor, informeaza AGERPRES.

Presedintele FRH, Alexandru Dedu, a declarat ca floarea de colt este un simbol potrivit pentru jucatoarele de handbal pentru ca exprima frumusete, delicatete, dar si rezistenta si darzenie.

“Anul trecut a avut loc un lucru frumos, vorbesc despre Liga Zimbrilor la masculin, iar in momentul de fata aceasta denumire este acceptata si uzitata de toata lumea. Acum a venit randul Ligii Nationale feminine sa primeasca o identitate. In Romania am inceput tarziu branduirea produselor noastre, dar in lume piata este saturata de sigle si idei incat e greu sa-ti gasesti o identitate proprie. Noi ne-am oprit la notiunea de Liga Florilor. Si asta pentru ca noi incercam sa promovam handbalul ca pe ceva frumos si sanatos. Si nu cred ca exista vreun simbol mai bun pentru frumusete si dragoste decat o floare. Iar noi ne-am oprit in ceea ce priveste reprezentarea grafica asupra florii de colt. Cred ca ea se apropie foarte tare de ideea de femeie handbalist. Este frumoasa, este o doamna, dar este puternica, darza si rezista la conditii extreme”, a spus Dedu.

Prezenta la conferinta de presa, vicepresedinta Federatiei Romane de Handbal, Steluta Luca, a afirmat ca asteapta spectacol in Liga Florilor. “Incepe un nou sezon competitional, iar anul acesta va fi Liga Nationala a Florilor. Este o asemanare frumoasa intre handbalistele noastre si flori. De aceea sper ca anul acesta vom vedea niste flori pe teren, ne dorim sa vedem un spectacol”, a mentionat Luca.

Liga Florilor, editia 2017-2018, incepe, duminica, in prima etapa a sezonului regulat fiind programate urmatoarele partide: CSM Roman — HC Zalau, CS Rapid — CSM Slatina, Corona Brasov — HCM Ramnicu Valcea, Danubius Galati — Dunarea Braila, CS Magura Cisnadie — Universitatea Cluj, SCM Craiova — CSM Bistrita, CSM Unirea Slobozia — CSM Bucuresti.