Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă / Grindeanu: Trenurile de marfă din Ucraina pot descărca direct cerealele

73

Trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, vor putea descărca cerealele direct în Portul Galați, după ce linia ferată cu ecartament larg a fost redeschisă in dimineața zilei de joi, 7 iulie, potrivit unui anunț al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a precizat că cerealele ucrainene care vor ajunge „rapid” în Portul Galați vor putea fi transferate „mult mai eficient” pe barje sau vor putea fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Lucrările efectuate la linia din Portul Galați:

-înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m

-înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale și pe linia încălecată

-înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere

-completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă

-executarea burajelor tehnologice”, a transmis Grindeanu.

Sursă foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Articolul Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă / Grindeanu: Trenurile de marfă din Ucraina pot descărca direct cerealele apare prima dată în Main News.

Source: New feed