LIVE TEXT Nicolae Ciucă, singurul candidat la Congresul PNL / Iulian Dumitrescu: Alegem personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere

108

Partidul Național Liberal s-a reunit, duminică, într-un Congres extraordinar, după demisia fostului președinte Florin Cîțu. Premierul Nicolae Ciucă este singurul candidat înscris în cursa pentru șefia PNL. Dacă la ultimele alegeri interne, organizate în plină pandemie de coronavirus, au fost prezenți 5.000 de delegați, 1.300 de liberali din întreaga țară participă la Congresul convocat în urmă cu o săptămână.

Deși președintele Klaus Iohannis a participat la Congresul organizat în luna septembrie a anului trecut, șeful statului nu va fi prezent duminică la Palatul Parlamentului.

Main News transmite LIVE cele mai importante evenimente și declarații de la Congresul PNL de pe 10 aprilie.

12:20 – Robert Sighiartău a dat drumul procesului de votare. Reamintim că singurul candidat este Nicolae Ciucă.

12:15 – Nicolae Ciucă i-a mulțumit lui Florin Cîțu „pentru tot ce a făcut bine pentru PNL”.

12:11 – Nicolae Ciucă: „Sunt în fața dumneavoastră pentru a vă convinge că moțiunea „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” merită să fie votată. Valorile în care credem noi, toți membri PNL, ne motivează, ne unesc, ne dau rezistență, ne dau capacitatea de a lupta până la capăt pentru o cauză, ne dau capacitatea de a stabili și a îndeplini obiective politice, ne ajută să ne ridicăm atunci când suntem căzuți și când credem că nu mai putem ne dau energia să ne luptăm de la capăt. Valorile PNL sunt cele care au modernizat România în trecut, o face acum și o va face în viitor

12:07 – Înainte să își susțină discursul, Nicolae Ciucă a cerut un minut de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

12:00 – Dan Motreanu, despre Nicolae Ciucă: „Spun cu mândrie că are o carieră profesională bazată pe jurământul de credință față de această țară și spun cu mândrie că este un om care întotdeauna și-a făcut datoria față de români și față de această țară. Se spune că în vremurile dificile ai nevoie de liderul potrivit, pentru a putea să treci peste ele. Mă întreb care ar putea fi liderul potrivit în PNL care să ne treacă peste aceste vremuri dificile, dacă nu cel pe care l-am nominalizat de curând ca prim-ministru sau cel care este confirmat în toate sondajele de opinie ca fiind liderul cu cea mai mare credibilitate din PNL, Nicolae Ciucă”.

11:59 – Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL:  „Acum înțelegem mai bine decât oricând de ce soluția Nicolae Ciucă la Guvern și la PNL este una potrivită pentru o situație nouă. Dragii mei, în toată această situație complexă, în care, sigur, avem și scadențe. M-am săturat să spun despre „vom face” (…) Am venit acum trei ani în PNL și a fost o decizie la fel de bună ca atunci când m-am însurat cu nevastă-mea

11:56 – Rareș Bogdan a spus, înainte să își înceapă discursul, că nu ar fi avut nicio problemă dacă fostul lider liberal, Ludovic Orban, exclus din partid, ar fi fost prezent la Congresul de pe 10 aprilie.

11:49 – Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova: „Partidul își alege astăzi, fără ezitare, un nou președinte. Alegem personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere. Partidul se unește în spatele unui lider în care românii au cea mai mare încredere”.

11:40  – Lucian Bode a transmis că Nicolae Ciucă este „omul potrivit la locul potrivit”.

Avem 2 ani în care să coagulăm dreapta, să aducem lângă noi toate forțele politice care cred în valorile dreptei și să ne pregătim pentru lupta liberală. Împreună cu dumneavoastră, cu fiecare membru PNL, putem să ducem partidul pe primul loc în preferințele românilor. Partidul trebuie să devină mai dinamic, atât în dialogul și dezbaterea internă(…)cât și în promovarea meritocrației și a performanței”, a adăugat ministrul de Interne.

11:30 – Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL: „Atitudinea noastră şi aceste lucruri trebuie să ne facă să recunoaştem ce nu a mers şi să îndreptăm. Suntem în măsură să recunoaştem şi să schimbăm în mai bine din mers aceste lucruri. Eu, în calitate de prim vicepreşedinte ales, care am fost alături de cealaltă moţiune (…) am să am o abordare scurtă, dar la obiect, pentru că o să vedeţi în moţiunea domnului prim ministru Nicolae Ciucă două direcții mari. În primul rând, ce vrea să facă PNL, care este viziunea și strategia pentru dezvoltarea României şi ce vrem să facem cu PNL ca să fie vehicul credibil să facă aceste lucruri”.

11:20 – Fostul președinte Florin Cîțu a transmis că va susține un „PNL care are de-a face cu liberalismul”.

Niciodată nu voi susţine populismul, nicioodată nu voi susţine măsuri care fac rău românilor. Aşa cum aţi văzut am lăsat o Românie cu indicatori macro foarte buni. Astăzi aceşti indicatori s-au deteriorat şi aici vreau să vadă la final dacă am eu dreptate înseamnă că indicatorii macro trebuie să se îmbunătăţească, dacă au avut dreptate colegii mei că m-au dat la o parte”, a declarat Florin Cîțu, citat de News.ro.

Întrebat dacă îl va vota pe Nicolae Ciucă, Cîțu a precizat că este un vot secret.

11:09 – Nicolae Ciucă a declarat că, în calitate de președinte PNL, va asigura echilibrul necesar pentru funcționarea Guvernului și a coaliției.

Sunt un om politic cu experiență politică și acesta poate să constituie un atu. Cred că în politica românească e nevoie și de oameni noi, iar prin tot ceea ce am putut să asigur până acum, echilibrul necesar pentru funcționarea Guvernului, pentru funcționarea coaliției, se va întâmpla și în interiorul PNL. Am încredere în PNL”, a spus premierul, înainte să înceapă Congresul liberalilor.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul LIVE TEXT Nicolae Ciucă, singurul candidat la Congresul PNL / Iulian Dumitrescu: Alegem personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere apare prima dată în Main News.

Source: New feed