LIVETEXT A început audierea miniștrilor propuși de Dacian Cioloș

24

UPDATE Dan Barna, ministrul propus pentru Externe, a primit aviz negativ în Comisie. Rezultatul votului: 11 voturi „pentru”, 20 de voturi „contra” și 10 abțineri.

UPDATE Au început audierile miniștrilor propuși pentru Transporturi și Interne – Cătălin Drulă și Alin Stoica.

UPDATE: Nicu Fălcoi, ministrul propus pentru Apărare, a primit un aviz negativ în Comisie. Rezultatul votului: 8 „pentru”, 15 „împotrivă” și 13 abțineri.

UPDATE: Monica Berescu, ministrul propus pentru Digitalizare, a primit un aviz negativ din partea Comisiei. Rezultatul votului: 17 voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă” și 9 abțineri.

UPDATE: Deputatul PSD Radu Cristescu l-a atacat pe Dacian Cioloș în timpul audierii ministrului propus de USR pentru Apărare, Nicu Fălcoi, transmițându-i premierului desemnat de Klaus Iohannis că a organizat un „bâlci” politic în plină criză sanitară.

CITEȘTE ȘI: Scandal la audierea ministrului propus pentru Apărare / Deputat PSD, către Cioloș: Să vă fie rușine pentru bâlciul pe care îl faceți

UPDATE: Nicu Fălcoi, propunerea lui Dacian Cioloș pentru ocuparea funcției de ministru al Apărării, a vorbit despre importanța aplicării acordului NATO privind acordarea unui buget anual de minim 2% din PIB.

Precizările lui Nicu Fălcoi survin la scurt timp după ce prim-ministrul interimar Florin Cîțu a acuzat că programul de guvernare al USR nu prevede alocarea asumată de România la nivelul NATO.

CITEȘTE ȘI: Ministrul propus al apărării îl contrazice pe Florin Cîțu: 2% din PIB pentru apărare

UPDATE: De la ora 11:00 a început audierea propunerilor pentru Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna, Ministerul Apărării – Nicu Fălcoi și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu.

Știrea inițială

Candidații propuși pentru ocuparea funcțiilor de ministru în cabinetul Dacian Cioloș sunt audiați marți, 19 octombrie, în comisiile de specialitate ale Parlamentului care vor oferi un aviz cu caracter consultativ.

Primii audiați au fost Tudor Pop, propunerea pentru Ministerul Tineretului și Sportului, și Iulia Popovici, pentru Ministerul Culturii. Ambii au fost avizați negativ.

Știre în curs de actualizare.

Articolul LIVETEXT A început audierea miniștrilor propuși de Dacian Cioloș apare prima dată în Main News.

Source: New feed