Liviu Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova la DNA pentru a fi anunțat că e inculpat în ancheta Tel Drum. A fost ținut 45 de minute în dubă și audiat o oră

21

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive, a fost adus vineri dimineață la sediul DNA, pentru a-i fi adusă la cunoștință schimbarea calității de suspect cu cea de inculpat în cazul Tel Drum, relatează News.ro. Urmărirea penală în acest caz împotriva lui Dragnea a început în urmă cu aproape trei ani, în noiembrie 2017.

UPDATE 11.30. Liviu Dragnea a stat în jur de o oră în sediul DNA. Avocata fostului conducător al PSD a explicat că ”sunt foarte multe documente de citit și clientul meu a trebuit să se pună la curent”.

UPDATE 10.00. Liviu Dragnea se află la sediul DNA. Fostul șef al PSD a fost transportat cu o dubă albă de la penitenciarul Rahova la Direcție, unde a ajuns în jurul orei 9.00.

Dragnea a așteptat timp de aproximativ 45 de minute, în dubă, în fața sediului instituției, apoi a intrat la audieri, transmite Digi24.

Liviu Dragnea la sosirea la DNA. Captură: Digi24

În fața DNA s-a prezentat și protestatarul Marian ”Ceaușescu”, care a scandat împotriva fostului lider PSD, potrivit Realitatea Plus.

Alte opt persoane, cercetate în același dosar, vor fi audiate astăzi.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum, potrivit news.ro.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi oameni de afaceri.

Cu o zi în urmă înainte să fie adus la DNA, Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu acordat prin Skype televiziunii Realitatea Plus, că „dosarul este pus pe tapet înainte de campania electorală”.

Sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum care brusc, după 3 ani, este pus din nou pe tapet, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute despre acest dosar în care - şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. 

Liviu Dragnea, la Realitatea Plus:

Grupul iniţiat în anul 2001 ar avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Realitatea Plus a difuzat ieri, 25 iunie, primul interviu acordat de Liviu Dragnea de când este închis. Interviul a fost luat pe Skype de Anca Alexandrescu, fosta consilieră și “mâna dreaptă” a lui Liviu Dragnea pe când acesta era liber.

În urma acestui interviu, Administrația Naţională a Penitenciarelor a cerut Penitenciarului Rahova, unde este deţinut Liviu Dragnea, documentele în baza cărora a fost aprobată convorbirea online, în contextul în care instituția a precizat că nu a aprobat niciun interviu, în nicio formă.