Liviu Dragnea: „L-am considerat cel mai bun prieten pe Vasile Dîncu, dar era foarte bun prieten și cu statul paralel”

30

Liviu Dragnea îl atacă pe fostul său prieten Vasile Dîncu, în primul interviu acordat din spatele gratiilor.

Fostul lider PSD susţine că Dîncu i-a vorbit pentru prima dată despre statul paralel. Potrivit lui Dragnea, Dîncu era prieten cu prim-adjunctul SRI, Florian Coldea.

„Eu îmi asum faptul că l-am considerat unul dintre cei mai buni prieteni. Am ținut enorm la Vasile Dincu. Mă și feresc să vorbesc urât. Eu vreau să spun că despre statul paralel primele prezentări mi le-a făcut Vasile Dincu. Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi le-a făcut prietenul meu Vasile Dîncu. Le știa din discuțiile pe care le avea cu cei de la SRI, Maior și Coldea. Ceea ce mi-a spus s-a adeverit. Nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare în realitate.

Vă dau un exemplu, în legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic. Într-o seară am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3, chiar în seară în care ANAF s-a dus să îi scoată din sediu. Dîncu și Coldea erau împreună, se uitau împreună la Antena 3 şi în timpul emisiunii Kovesi l-a sunat pe Coldea. Era foarte nervoasă, că o să mă bage în pușcărie, cum îmi permit eu să apăr Antena 3, care este un post împotriva dumneaei. Cu dosarul „Referendumul”, Vasile Dîncu era foarte revoltat, îi certa pe cei de la SRI că e un dosar politic și trebuie să înceteze practicile acestea. Orice ar fi, eu nu mă dezic de el, pentru că mulți ani am avut extrem de multe discuții”, a declarat Dragnea, în interviul de la Realitatea TV.