Liviu Dragnea: Testul nuclear realizat de Coreea de Nord, o reală amenințare la adresa păcii și securității internaționale

256

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a condamnat testul nuclear realizat de Coreea de Nord, apreciind că ne aflăm în fața unei "amenințări reale" la adresa păcii și securității internaționale.

f1b76379-bd29-41dd-9ce9-596a10921fd7

"Condamn ferm testul nuclear realizat astăzi de Coreea de Nord! Acesta reprezintă o reală amenințare la adresa păcii și securității internaționale și încalcă grav rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și principiile de drept internațional", a scris, duminică, Liviu Dragnea, pe pagina lui de Facebook.

Coreea de Nord a anunțat că a testat o bombă cu hidrogen, au transmis duminică agențiile de presă Yonhap și AFP.

Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat că testul a fost un "succes total". Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

Agenția de presă oficială nord-coreeană (KCNA) a relatat că testul, care s-a desfășurat la ora locală 12,00 (03,30 GMT), a fost realizat pentru "a examina și a confirma acuratețea și credibilitatea" tehnologiei nucleare nord-coreene.

AGERPRES/(A — autor: Ana-Maria Ludatșer, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)