Ludovic Orban, avertisment către patronii de cluburi care nu respectă normele anti-COVID: “Dacă nu se potolesc, le vom închide. Le ştie toată lumea”

28

Premierul Ludovic Orban a cerut, vineri, “controale la sânge” pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, după creşterea numărului de infectări cu coronavirus.

Şeful Executivului s-a referit la organizatorii de evenimente şi cluburile care nu respectă legea, el arătând că aceştia riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea.

Orban spune că în perioada următoare se vor face “controale la sânge”, care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente, care în mod sistematic încalcă legea.

“Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi”, a afirmat Orban, la finalul vizitei din judeţul Tulcea.

Orban a arătat că obiectivul Guvernului este să “mobilizeze” toate instituţiile statului care au atribuţii în lupta anti-COVID.

“Să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, că sunt din zona publică sau zona privată, şi, nu în ultimul rând, cetăţenii să-i aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei”, a spus premierul.

Ludovic Orban a dat asigurări că nu se vor lua măsuri care vor afecta economia.

“Obiectivul nostru este să nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţinem toate şantierele deschise, să punem în practică Programul de relansare economică, prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor, astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei”, a spus Orban.

Premierul a cerut controale şi în şedinţa de Guvern de joi.

“În acest moment, prioritate zero este controlul respectării normelor de protecţie sanitară. Vreau să începeţi chiar cu instituţiile pe care le conduceţi. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară, sancţiune sau chiar amendă”, a spus Orban, atunci.