Ludovic Orban avertizează: „După respingerea OUG 1/2020, e posibil să nu se mai dea voucherele de vacanţă. PSD şi-a pierdut cumpătul!”

64

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că, după respingerea în Parlament a Ordonanţei de Urgenţă 1/2020, care corecta Ordonanţa 114, este posibil să nu se mai dea voucherele de vacanţă pentru bugetari.

Alte prevederi care nu ar mai intra în vigoare ar fi plafonarea punctului de amendă şi al salariilor demnitarilor.

Potrivit lui Ludovic Orban, Ordonanţa de Urgenţă 1 din 2020 este "piatra de temelie a construcţiei bugetare", prin care am corectat toate aberaţiile antieconomice care au fost cuprinse în OUG 114.

"PSD ieri, la Senat, a părut într-un delir total prin ceea ce au votat ei acolo. Înseamnă că ei vor să crească punctul de amendă (...), vor să îşi crească lefurile de parlamentari şi ale demnitarilor, noi în ordonanţă reglementasem să plafonăm indemnizaţiile pentru toate funcţiile de demnitate publică tocmai pentru a reduce cheltuielile bugetului pe anul ăsta", a spus Orban.

El a mai explicat că, prin acest OUG, s-au prevăzut măsuri de restrângere a cheltuielilor publice.

"Am stabilit că acordăm în continuare voucherele de vacanţă, dar am menţinut valoarea lor la nivelul anului 2019 pentru a nu provoca o cheltuială suplimentară. E posibil, în forma în care ei au respins ordonanţa de urgenţă, nici să nu se mai dea vouchere de vacanţă, la limită. Probabil PSD, pur şi simplu, şi-a pierdut cumpătul, nu poţi să respingi o ordonanţă care corectează nişte deficiente majore", a susţinut Orban, într-o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului.

Senatorii au respins, luni, OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu 69 de voturi "pentru", 44 "împotrivă" şi trei abţineri. Senatul este prima Cameră sesizată cu această lege, deputaţii fiind cei care vor lua decizia decisivă.