Ludovic Orban, la Alba Iulia: „Unirea celor trei provincii româneşti prin autostrăzi reprezintă o prioritate pentru Guvern”

50

Premierul Ludovic Orban a participat, duminică , la manifestările organizate în Alba Iulia de Ziua Naţională, la împlinirea a 101 ani de la Unirea Transilvaniei cu România.
Şeful Executivului a afirmat că unirea celor trei provincii româneşti prin autostrăzi reprezintă o prioritate pentru Cabinetul său. "Este unul din obiectivele noastre prioritare. Autostrada de pe coridorul IV Pan-european, cele cinci tronsoane de la Piteşti la Sibiu sunt 'prioritate zero'. De asemenea, Autostrada 'Unirii', cum îi spunem noi, Autostrada Tîrgu Mureş - Iaşi - Ungheni, şi nu numai Tîrgu Mureş - Iaşi - Ungheni, ci şi legătura cu graniţa de vest, de asemenea, reprezintă o prioritate. Tot printre priorităţi, reprezintă o 'prioritate tot zero' realizarea tronsonului de autostradă Comarnic - Braşov", a declarat şeful Guvernului, potrivit Agerpres. În altă ordine de idei, Ludovic Orban a spus că 1 Decembrie este "simbolul unităţii românilor, simbolul unor realizări spectaculoase, ce ar trebui să reprezinte imboldul gândirii, simţirii şi acţiunii fiecărui român, acum şi pe viitor". Orban a apreciat că România "poate avea un destin măreţ, România are şansă să obţină respectul, aprecierea partenerilor noştri şi fiecare român are şansa să reuşească, în viaţă, în ţara lui"