Ludovic Orban, replică pentru Florin Cîţu, după ce a anunţat majorarea pensiilor cu 10%: „Este prematură orice declarație”

36

Premierul spune că o decizie în privinţa majorării pensiilor, de la 1 septembrie, se va lua când va fi gata raportul la 6 luni privind starea economiei.

"Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește”, a anunțat joi premierul Ludovic Orban.

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, afirmase, la Realitatea Plus, că unul dintre scenariile luate în calcul de minister este creșterea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie.

Deputatul Olguța Vasilescu a anunțat joi că PSD va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul va modifica legea pensiilor, în sensul de a nu aplica mărirea de 40% impusă de la 1 septembrie.