Macovei: Toader încearcă să distrugă justiția independentă

215

Europarlamentarul Monica Macovei critică propunerile ministrului Tudorel Toader de modificare a legilor Justiției, susținând că acestea sunt "cea mai puternică încercare de subjugare" a acestui domeniu.

95847655-2f96-4203-9d3e-484456fc52dd

"Și Toader, noaptea, ca hoții, încearcă să distrugă justiția independentă. Trebuie oprit! Propunerile de modificare a legilor justiției sunt cea mai puternică încercare de subjugare a justiției, procurorilor și judecătorilor. Reiese clar din modificări că PSD, prin alunecosul util Toader, vrea să controleze politic justiția. Modelul Stănoiu — Năstase, când dosarele de corupție se decideau la sediul de partid, este respectat întocmai și chiar depășit", susține Monica Macovei, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Ea menționează că ministrul Justiției a publicat miercuri seara proiectele de modificare a legilor Justiției "fără să renunțe la nicio propunere din cele care distrug justiția din România".

"De ce vor Toader și PSD să încalece politic justiția independentă? De ce vor Toader și PSD să izoleze România pe plan extern? Ca singura alternativă pentru România să fie gubernie rusească?", conchide europarlamentarul.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru)