Macron: Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul continent

43

Emmanuel Macron, președintele Franței, care se află într-o vizită scurtă în România, a declarat că războiul este o realitate în Ucraina, iar acesta se află la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. Declarația a fost făcută pe Twitter, înainte de a fi primit de preșeidntele Klaus Iohannis, la Baza Mihail Kogălniceanu, în județul Constanța.

„Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României și amenință întregul nostru continent. La granițele Uniunii Europene, pentru a preveni orice încercare de destabilizare și agresiune împotriva Europei, angajamentul forțelor noastre armate este fundamental”, a transmis liderul de la Paris.

 

Macron a fost primit miercuri, 15 iunie, la Baza Mihail Kogălniceanu, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Acum, cei doi şefi de stat discută despre consolidarea Parteneriatului Strategic româno-francez, aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi despre evoluţia situaţiei de securitate din regiune şi vor susţine declaraţii de presă comune.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Macron: Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul continent apare prima dată în Main News.

Source: New feed