Magistrala feroviară Bucureşti – Constanţa, operaţională pe întreaga distanţă

17
Magistrala Bucureşti - Constanţa este operaţională pe întreaga distanţă, începând cu ora 20:00, odată cu redeschiderea traficului feroviar atât pe firul I, între staţiile Dorobanţu - Basarabi, cât şi pe firul II, din staţia CF Feteşti, a informat, marţi seara, administratorul infrastructurii feroviare publice, CFR SA, printr-un comunicat.

"Circulaţia trenurilor spre şi dinspre litoral se desfăşoară, începând cu această oră, în condiţii de siguranţă pe întreaga magistrală feroviară Bucureşti - Constanţa şi retur, odată cu finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea traficului atât pe firul I, între staţiile Dorobanţu - Basarabi, cât şi pe firul II, din staţia CF Feteşti, porţiuni pe care trenurile vor circula cu restricţie de viteză, condiţie tehnică obligatorie, până la stabilizarea căii", a precizat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Echipele feroviare ale Sucursalei Regionale CF Constanţa au finalizat toate lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară afectată de cele două deraieri, produse pe firul I între staţiile Dorobanţu - Basarabi şi pe firul II, din staţia Feteşti.

"Personalul feroviar de specialitate a intervenit în aceste zile, în mod continuu, în cele două zone unde s-au produs deraierile, Dorobanţu - Basarabi (firul I), respectiv pe firul II din staţia CF Feteşti, şi au executat ample lucrări pentru refacerea elementelor infrastructurii feroviare, afectată de deraierea vagoanelor de marfă, şi aducerea liniilor de cale ferată la parametri necesari desfăşurării circulaţiei în condiţii de siguranţă", se menţionează în comunicat.

Pe 21 iulie, circulaţia pe Magistrala Bucureşti - Constanţa a fost blocată la intrarea în staţia CF Feteşti, pe ambele sensuri de circulaţie, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului ROFERSPED, a informat CFR SA. Potrivit sursei citate, din compunerea trenului de marfă, care circula pe relaţia Constanţa Port - Lehliu, la ieşire din staţia CF Feteşti au deraiat cinci din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulaţie fiind avariate în urma deraierii.

În cursul nopţii de 21 spre 22 iulie, la ora 02:30, a fost redeschisă Magistrala Bucureşti - Constanţa, iar toate trenurile de călători spre şi dinspre litoral şi-au reluat circulaţia pe ruta directă. Însă, pe raza staţiei Feteşti, traficul a fost redirecţionat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă.

"Precizăm faptul că echipele de intervenţie ale CFR SA, mobilizate la faţa locului, au reuşit până la ora 02:30 să elibereze gabaritul căii ferate pe un fir de toate cele 5 vagoane deraiate şi, de asemenea, să finalizeze lucrările de reparaţii la linia de cale ferată, inclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentare locomotivelor cu energie electrică. În acest moment, circulaţia trenurilor spre şi dinspre litoral este operaţională pe ruta directă Bucureşti - Constanţa, cu menţiunea că în zona staţiei Feteşti traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulaţie, deoarece intervenţiile în zona deraierii sunt încă în desfăşurare. Menţionăm faptul că echipele de intervenţie ale CFR SA acţionează în continuare în staţia Feteşti cu personal propriu şi utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiţii normale, pe ambele fire de circulaţie", a informat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan. AGERPRES/(AS - editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi: 

 

Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa: Tren de marfă deraiat; circulaţia feroviară întreruptă 

 

Circulaţie feroviară blocată la intrare în staţia CF Feteşti; operatorii vor stabili rute deviate (CFR SA) 

 

Un număr de 20 de trenuri sunt afectate de blocajul generat de deraierea trenului de marfă pe Magistrala Constanţa - Bucureşti