Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate

111

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a decis convocarea sâmbătă, 24 septembrie, a Consiliul Suprem de Securitate, în contextul escaladării războiului asupra Ucrainei.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru sâmbătă, 24 septembrie, ședința Consiliului Suprem de Securitate. Membrii CSS vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina”, au transmis reprezentanții președinției Republicii Moldova.

Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, mobilizarea parțială în Federația Rusă, la scurt timp după ce separatiștii care controlează patru regiuni din Ucraina au inițiat așa-zisele referendumuri de alipire la Rusia, notează agenția de presă guvernamentală rusă, TASS. Potrivit ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, citat de Interfax, ar fi vorba despre mobilizarea a circa 300.000 de rezerviști.

Pe fondul eșecurilor înregistrate de forțele convenționale ruse pe câmpul de luptă, liderul de la Kremlin a amenințat cu utilizarea armamentului nuclear asupra Ucrainei.

„Pentru a apăra Rusia și poporul nostru, fără îndoială vom folosi toate armele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin.

CITEȘTE ȘI: Fost șef al Armatei, despre mobilizarea anunțată de Putin: O escaladare foarte gravă a conflictului. Denotă că are probleme

Știre în curs de actualizare.

Articolul Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate apare prima dată în Main News.

Source: New feed