Mandatul de primar al lui Nicușor Dan, validat de Curtea de Apel București. Toate cele 52 de contestații au fost respinse

209

Validarea mandatului de primar general al lui Nicuşor Dan a fost contestată prin 52 de cereri, iar Curtea de Apel le-a respins în ședința de astăzi. Astfel, Nicușor Dan a fost validat pentru funcția de primar al Capitalei.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei. Instanța a decis să respingă toate cele 52 de apeluri contra sa ca fiind “tardiv formulate”, iar decizia este definitivă.

“Admite excepția tardivității. Respinge toate apelurile ca tardiv formulate. Definitivă”, se arată în minuta CAB.

Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă preluarea mandatului a întârziat două săptămâni, deoarece decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan i-a acuzat pe consilierii PSD că ar fi în spatele tergiversării preluării mandatului său.

Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 de cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD.

Nicușor Dan, pe 21 octombrie: