MApN: Adrian Țuțuianu l-a primit pe ambasadorului Regatului Spaniei în România

296

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a primit vineri vizita ambasadorului Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller, prilej cu care ministrul a mulțumit pentru participarea cu personal de stat major la efortul de operaționalizare a Brigăzii Multinaționale din România.

481ab517-6faf-4d0e-b84c-981c69dbb0fa

Sursa foto: Valentin Ciobîrcă/MApN

Potrivit MApN, ministrul a subliniat contribuția importantă a partenerilor spanioli la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia, dar și pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flancul estic al Alianței.

În acest context, a fost evidențiată tendința ascendentă a cooperării militare bilaterale.

Agenda discuțiilor a cuprins și schimburi de opinii cu privire la bugetul destinat apărării, cooperarea tehnico-militară, contextul regional de securitate, cooperarea în cadrul NATO, lupta împotriva terorismului, participarea României la misiunile de menținere a păcii, precum și cooperarea în contextul UE.

În cadrul discuțiilor a fost subliniată importanța continuării și amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin dezvoltarea exercițiilor organizate, atât în format bilateral, cât și în format multinațional.

AGERPRES/(AS—autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)