MApN: Vor fi emise noi decizii, corecte, de pensionare pentru militarii decedați în accidentul din Argeș

210

Ministrul apărării, Adrian Țuțuianu, a dispus, joi seară, emiterea unor noi decizii, corecte, de pensionare în baza cărora își vor primi drepturile urmașii sublocotenenților p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader și Mihai Ionuț Toma, decedați în accidentul din județul Argeș, informează MApN.

379499d9-26c7-481b-bc68-bb992e1dce86

"Referitor la deschiderea dreptului de pensie a urmașilor sublocotenenților p.m. George Emilian Catană, Petre Cristian Toader și Mihai Ionuț Toma, decedați ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, ministrul Apărării a dispus emiterea, în această seară, a unor noi decizii corecte de pensionare", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, ministrul Țuțuianu a dispus clarificarea situației de la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale, în special a modului de relaționare a acesteia cu alte structuri în schimbul de informații și documente relevante în întocmirea acestor decizii.

"Totodată, va fi analizată și necesitatea schimbării legislației și instrucțiunilor interne în acest domeniu", se mai arată în comunicatul MApN.

Un camion cu 13 militari s-a răsturnat, pe 29 iunie, într-o prăpastie din zona localității Valea Urdii, județul Argeș. În urma accidentului, George Emilian Catană, Petre Cristian Toader și Mihai Ionuț Toma și-au pierdut viața, fiind înaintați în gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului apărării naționale.

AGERPRES/(A — autor: Ana-Maria Ludatșer, editor: Antonia Niță, editor online: Daniela Juncu)