Marcel Ciolacu, despre prețul carburanților: Avem al doilea cel mai mic preț din Europa. Vorbim de o predictibilitate pe 3 luni

48

Marcel Ciolacu a declarat luni, 27 iunie, că România are cel mai mic preț din Europa la carburant, după Ungaria, iar măsura decisă de Guvern, prin care prețul unui litru de motorină și benzină a fost ieftinit cu 50 de bani, asigură o predictibilitate pentru următoarele trei luni.

S-a venit cu această măsură, de 5 lei la 10 litri, jumătate de stat, jumătate de companii. Suntem al doilea cel mai mic preț din Europa, faptul că deja vorbim de o predictibilitate pe 3 luni în care prețul să nu mai crească, deja este un pas înainte. Totul este în dinamică și vom vedea ce măsuri vor mai trebui impuse”, a declarat liderul social-democrat, în cadrul unei conferințe susținută la sediul PSD.

Marcel Ciolacu a menționat o serie de discuții purtate de liderii statelor din G7, ce s-au reunit începând de duminică, până marți, în Germania.

Concret, liderii celor 7 cele mai industrializate țări din lume iau în calcul o plafonare a prețului petrolului, potrivit informațiilor din presa mondială. SUA a propus ca plafonarea să fie decisă de țările consumatoare, în timp ce Franța își dorește ca pragul să fie impus de țările producătoare de petrol. Încă nu a fost anunțată o decizie în acest sens.

Am venit cu propunerea de plafonare, am văzut comuniștii de americani și francezi cu plafonarea, dar ei au dreptul să fie comuniști. Această abordare de la G7 îmi arată că noi am venit cu varianta potrivită”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că a avut o serie de întâlniri săptămâna trecută la Bruxelles, invocându-l și pe Olaf Scholz, cancelarul german, dar și pe alți lideri europeni social-democrați, în urma căreia i-a fost transmis „că se caută o soluție unitară la nivel european” în ceea ce privește prețurile carburanților.

E normal să fie acest lucru, altfel fiecare abordare a unui stat duce la o concurență neloială în interiorul Uniunii Europene(…) Rămân la părerea că dacă se intră iarăși într-o zonă nepredictibilă, plafonarea rămâne singura soluție, la fel cum a fost la energie”, a comentat președintele Camerei Deputaților.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Marcel Ciolacu, despre prețul carburanților: Avem al doilea cel mai mic preț din Europa. Vorbim de o predictibilitate pe 3 luni apare prima dată în Main News.

Source: New feed