Marcel Ciolacu, singurul invitat fără mască la recepția de la Ambasada Franței

27

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost singura persoană care nu a purtat mască la recepția oferită de Ambasada Franței cu ocazia aniversării Zilei Naționale, scrie Digi 24.

Liderul social-democraților a avut o mască, dar a ținut-o în mână pe tot parcursul discursurilor oficiale.

În tot acest timp, toți cei din jurul lui Marcel Ciolacu s-au protejat, după cum impun măsurile sanitare pentru prevenirea infectării cu Covid-19.  

Liderul PSD, singurul fără mască la recepția de la Ambasada Franței

Nu este prima dată când liderul PSD decide să aibă un comportament diferit de restul lumii atunci când vine vorba despre purtarea măștii, ca măsură de protecție în cazul pandemiei de coronavirus, scrie Realitatea.net

Pe 23 mai, la numai câteva ore după publicarea ordinului de ministru care instituia obligativitatea purtării măștii, liderul social-democrat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare alături de 10 colegi de partid, toți fără mască.

“Împreună cu prietenii și colegii mei din Moldova”, a descris Ciolacu fotografia în care apar, printre alții, Ionel Arsene (Neamț), Marian Oprișan (Vrancea) și Dumitru Buzatu (Vaslui).

Pe 18 iunie, Ciolacu a condus ședința plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului fără să poarte masca de protecție. Liderul PSD și-a motivat decizia de a nu purta masca prin faptul că nu putea vorbi cu masca pe nas și gură.

“Cu permisiunea dv. o să vă rog să observați că la prezidiu poartă toți măști, eu o să-mi permit să... că nu pot vorbi”, a afirmat Ciolacu, citat de Ziare.com, în timp ce și-a îndepărtat masca de protecție.Ceilalți parlamentari aflați alături de Ciolacu, la prezidiu, între care și colegul său de partid, senatorul Robert Cazanciuc, au purtat masca de protecție.

Ulterior, pe 6 iulie, Marcel Ciolacu a ajuns la tribuna Camerei Deputaților cu masca pe față, dar și-a scos-o înainte să înceapă să vorbească, spunând “O să șteargă microfonul, să nu fie probleme”.