Marcel Ciolacu: Trebuie să venim cu o plafonare a prețurilor la carburanți

31

Coaliția de guvernare dintre PSD, PNL și UDMR va lua în discuție plafonarea prețurilor la carburanți, în contextul creșterilor de prețuri înregistrate în ultimele săptămâni, a transmis luni, 20 iunie, președintele PSD, Marcel Ciolacu.  

Cu toate acestea, conform liderului PSD, plafonarea ar trebui făcută doar pe lanț pentru a preveni penuria, dar și pentru a lăsa o marjă de profit benzinăriilor.

„Cum este acum, zona carburanţilor, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului, în limite şi să aibă toate firmele o marjă de profit. Nu se poate să rămânem şi să avem reacţie, cum are Consiliul Concurenţei, după 5 ani de zile sau 3 ani de zile. Nu nu fac nimic şi nu pun nicio condiţie şi nu pun nicio linie roşie. Invit pe toţi partenerii, că nu suint doar PNL şi PSD în coaliţie, sunt şi UDMR şi minorităţile, să ne aşezăm la masă, cu specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp, stăm o săptămână, dacă este nevoie, 12 ore pe zi, şi închidem şi ieşim cu ceva, ce facem pe termen scurt şi mediu”, a afirmat Ciolacu.

Anunțul liderului PSD survine pe fondul protestelor desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute. În mai multe orașe din țară șoferii au blocat activitatea benzinăriilor, alimentând doar cu câteva sute de mililitri de carburanți, pentru a atrage atenția asupra scumpirilor.

CITEȘTE ȘI: Prețurile la carburanți în Uniunea Europeană. Pe ce poziții se situează România

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Marcel Ciolacu: Trebuie să venim cu o plafonare a prețurilor la carburanți apare prima dată în Main News.

Source: New feed