Marcel Ciolacu, vizită în Republica Moldova. În program, întâlniri cu Maia Sandu și Natalia Gavriliță

82

În perioada 6-7 iunie, Marcel Ciolacu, președinte Camerei Deputaților, va face o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintelui Parlamentului din țara vecină, Igor Grosu.

„Acțiunea are caracter de reciprocitate, ca urmare a vizitei în România, în 2021, a președintelui Parlamentului Reoublicii Moldova împreună cu o delegație parlamentară și are ca scop continuarea și intensificarea dialogului existent între România și Republica Moldova, permițând punerea în valoare, în acest sens, a instrumentelor pe care le oferă diplomația parlamentară”, se arată într-un memorandum intern al secretarului general al Camerei Deputaților.

În cadrul vizitei, Ciolacu se va întâlni cu Maia Sandu, președintele R. Moldova, dar și cu șefa Guvernului de la Chișinău, premierul Natalia Gavriliță.

Din delegație vor mai face parte deputații

  • Vasile Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților,
  • Ana-Maria Cătăuță, vicepreședinte al Grupului Pro-America din Parlament și președinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO
  • Natalia-Elena Intotero, președinte Comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților
  • Andi-Lucian Cristea, vicepreedinte al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților
  • Eugen Constantin, director la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților
  • Liviu Șova, consilier la Cancelarie.

De asemenea, vor participa senatorii Titus Corlățeani, președintele Comisiei pentru politică externă și Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Marcel Ciolacu, vizită în Republica Moldova. În program, întâlniri cu Maia Sandu și Natalia Gavriliță apare prima dată în Main News.

Source: New feed