Marcel Ciolacu vrea discuție în coaliție, după incidentele de la meciul de hochei Ungaria-România

124

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat marți, 10 mai, că va fi purtată o discuție în cadrul coaliției de guvernare, în contextul incidentelor de la meciul de hochei Ungaria-România, în care jucătorii naționalei au intonat așa-zisul imn al „Ținutului Secuiesc”, iar Barna Tánczos, ministrul mediului, s-ar fi aflat în galeria Ungariei. 

Întrebat cum se raportează coaliția de guvernare la incident, președintele Camerei Deputaților a spus că va avea loc o discuție.

„Trebuie să existe respect. Cred că eu personal și colegii mei am arătat acest respect și UDMR-ului și celorlalte minorități. Nu cred că astfel de lucruri și astfel de manifestări duc în direcția corectă. Sunt ferm convins că va fi o discuție în interiorul coaliției”, a mai precizat președintele social-democraților.

Mai mult, Marcel Ciolacu a spus că susține poziția vicepremierului Sorin Grindeanu, care le-a cerut luni, 9 mai, instituțiilor responsabile să „ia măsuri urgente” pentru a aplica cele mai dure sancțiuni jucătorilor din naționala de hochei.

„Am văzut și eu postarea domului Grideanu și cred că este una corectă! De aceea îl felicit pentru pentru poziția pe care a avut-o”, a mai transmis președintele Camerei Deputaților.

Context

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a fost surprins, în timpul meciului de hochei Ungaria-România, de la Campionatul Mondial din Slovenia, în peluza echipei naționale a Ungariei.

Mai mult, la începutul partidei, jucătorii ambelor echipe au intonat așa-zisul imn al „Ținutului Secuiesc”, potrivit Pro Sport. Trei dintre jucătorii României nu au participat la intonarea așa-zisului imn.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Marcel Ciolacu vrea discuție în coaliție, după incidentele de la meciul de hochei Ungaria-România apare prima dată în Main News.

Source: New feed