Marea Britanie – Greta Thunberg, numită ”Autoarea anului” de librăriile Waterstones

41
Lanţul britanic de librării Waterstones a acordat activistei de mediu Greta Thunberg titlul ''Autoarea anului'' pentru cartea sa ''No One Is Too Small To Make A Difference'', informează vineri Press Association.

Cartea activistei de mediu Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani, publicată în mai, este o colecţie a discursurilor sale despre încălzirea globală şi schimbările climatice.

Cartea ''The Boy, The Mole, The Fox And The Horse'' semnată de ilustratorul britanic Charlie Mackesy a fost declarată ''Cartea anului'', culegerea de ilustraţii concurând pentru acest titlu în competiţia Waterstones cu ''The Testaments'' de Margaret Atwood şi ''Queenie'' de Candice Carty-Williams.

Pe lista scurtă pentru ''Cartea anului'' s-au aflat unsprezece titluri considerate ''remarcabile'' de Waterstones - patru romane, trei cărţi pentru copii, două volume de nonficţiune, o fabulă ilustrată şi o carte cu reţete.

''În acest an, suntem încântaţi să alegem atât o carte care celebrează un artist minunat, cât şi o autoare ale cărei cuvinte au avut un impact unic asupra lumii noastre'', a declarat Kate McHale, manager de campanie la Waterstones.

''The Boy, the Mole, the Fox And The Horse'' este o poveste frumoasă şi plină de înţelepciune ce vorbeşte despre dragoste, prietenie şi curaj. Discursurile Gretei Thunberg au inspirat milioane, iar acestea sunt acum reunite într-o nouă ediţie a 'No One Is Too Small To Make A Difference', ce ilustrează puternic această poveste remarcabilă. Ambele alegeri atestă puterea extraordinară pe care o au cărţile de a ne mişca şi a ne modela'', a adăugat McHale.

În competiţia Waterstones de anul trecut, titlul ''Cartea anului'' a fost atribuit volumului ''Normal People'' de Sally Rooney.AGERPRES/(AS - autor: Dana Purgaru, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)