Marocul denunță o campanie în mai multe țări de asociere a sa cu terorismul

243

Guvernul Marocului a acuzat joi că în mai multe țări se desfășoară o campanie de asociere a Rabatului cu terorismul, după atentatele din Spania, de la Barcelona și Cambrils, informează EFE.

478625d2-9767-4ffc-8a6d-d91a8804fe7d

Există "o campanie nedreaptă în mai multe țări, rețele sociale și la televiziune care încearcă să creeze o imagine stereotipă și negativă care asociază țara noastră — poporul, pământul și instituțiile — cu terorismul", a deplâns ministrul comunicațiilor Mustapha Halfi.

Halfi a făcut aceste declarații după întrebările jurnaliștilor cu privire la polemica apărută după ce săptămânalul francez Jeune Afrique a publicat în ultimul său număr, pe copertă, următorul titlu: "Terorismul. Born in Morocco". Pe copertă apăreau culorile roșu, verde, dar și steaua de pe drapelul marocan, peste care erau suprapuse fotografiile membrilor celulei care a comis atentatele din Barcelona și Cambrils, o referire la faptul că 11 dintre cei 12 presupuși teroriști erau marocani.

Ministrul marocan a calificat joi controversata copertă drept "un act provocator, inacceptabil și condamnabil, fie el intenționat sau nu". "Marocul este un model, politica sa eficientă în acest domeniu (de luptă împotriva terorismului) este salutată și apreciată, și (această politică) este solicitată de mai multe țări", a insistat Halfi, care a adăugat că, din cele 300 de atentate sau acte teroriste care au zguduit nordul Africii și unele țări din Sahel și Sahara, "niciunul nu s-a produs în Maroc".

AGERPRES/(AS — autor: Gabriela Ionescu, editor online: Daniela Juncu )