„Marşul Colindătorilor”, sâmbătă, pe străzile Braşovului (Eveniment)

187

Inapoi la stirile din categorie Urmatoarea stire din aceasta categorie „Marşul Colindătorilor”, sâmbătă, pe străzile Braşovului 22 Dec 2018, 00:50:00 Categ: Eveniment Autor: Claudia Strătilă Citit de 2079 de ori

Descriere foto: Sute de braşoveni costumaţi în port popular tradiţional, vor participa sâmbătă 22 decembrie, la un „Marş al colindătorilor“ care va avea loc în Centrul vechi al oraşului; Sursa: arhiva/mitropolia-ardealului.ro Pentru a marca sărbătorile de iarnă, mai mulți brașoveni au avut inițiativa de a oragniza un marș al colindătorilor. Acesta va avea loc pe data de 22 decembrie 2018, în intervalul orar 18.00 – 22.00, pe străzile din zona centrală a orașului.
Sute de braşoveni costumaţi în port popular tradiţional, vor participa sâmbătă 22 decembrie, la un „Marş al colindătorilor“ care va avea loc în Centrul vechi al oraşului. Marșul Colindătorilor este un eveniment dedicat Naşterii Domnului şi cinstirii eroilor Revoluţiei din 1989.
Participanții, dotaţi cu torţe luminoase şi costumaţi în port popular tradiţional, vor porni în marș, la ora 18.00, din Șchei.
Se va parcurge traseul: Piaţa Unirii – str. Băilor – Parc Gheorghe Dima – str. George Bariţiu – Piaţa Sfatului – str. Republicii – Troiţa de la Prefectura – Cimitirul Eroilor.
Comisia de Circulaţie de la Primăria Braşov a avizat acest marş, cu o condiție: grupul de colindători să circule exclusiv pe trotuar, pentru a nu afecta circulaţia auto.
Organizatorii estimează că la eveniment vor participa 200 de persoane, toate îmbrăcate de sărbătoare.