Maşina Porsche primită drept mită de fostul director de la Confort Urban nu mai este sub sechestru!

233

Maşina Porsche primită drept mită de fostul director de la Confort Urban nu mai este sub sechestru!

Viorel Farcaş

Cristinel Viorel Farcaş şi-a pierdut funcţia de director general al SC Confort Urban SRL, după ce procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită. El a fost trimis în judecată, însă este de aşteptat să primească o pedeapsă blândă, pentru că a semnat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a faptelor.

Acesta a fost de acord cu toate acuzațiile ce i s-au adus, inclusiv să primească 3 ani cu suspendare şi să nu mai desfășoare, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban S.R.L și pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, să fie ales în funcții publice. Decizia însă va fi luată de Tribunalul Constanța, pe 13.09.2017, după ce, la termenul din data de 7 iunie, inculpatul a lipsit.

Fostul director al Confort Urban a fost cercetat de DNA pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 27 iunie – 19 noiembrie 2014, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanța, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția inculpatului, lucru pe care acesta l-a și făcut.

Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziția inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea și derularea în bune condiții a unui acord cadru privind servicii de transport rutier și închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare și semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016). Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

Referitor la acest autoturism, cele mai noi informaţii indică faptul că procurorii au transmis o notificare de radiere a sechestrului!

A.C.