Masuri pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a drumului national in Pasul Gutai

242

Prefectul Vasile Moldovan si subprefectul Alexandru Cosma s-au intanit astazi, 31 august, cu factorii responsabili de finalizarea lucrarilor de modernizare pe drumul national care faciliteaza traversarea autovehiculelor in Maramuresul istoric (Directia Silvica, Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, I.S.U. MM, societatea care executa lucrarile de reabilitare).

”Am convocat aceasta intalnire pentru a cunoaste situatia taierilor de masa lemnoasa aprobata prin ordin al ministrului si stadiul lucrarilor executate. Am remarcat in deplasarile in teritoriu efectuarea lucrarilor de decapare pe tronsonul de urcare dinspre Baia Sprie, dar si copaci doborati la coborarea spre localitatea Mara. Pentru conducatorii de autovehicule, dar si pentru noi este important ca aceste lucrari sa fie finalizate, iar traficul rutier sa se desfasoare in conditii de siguranta, inclusiv in perioada de iarna, cand ne vom confrunta cu ninsori si alte fenomene meteorologice specifice anotimpului rece”, a spus prefectul de Maramures.

Directorul Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare. Loghin Mateas a precizat ca pe trononul de la Baia Sprie, intre km 15 si km 27 a fost taiata intreaga masa lemnoasa aprobata. Pe tronsonul spre Mara, de la km 27, nu s-a taiat cantitatea de masa lemnoasa, care apartine si unor proprietari particulari. Suprafata de teren necesara pentru extinderea drumului national a fost expropriata pentru obiectiv de utilitate publica si va intra in administrarea CNAIR.

30 noiembrie 2017, termen pentru finalizarea lucrarilor

Reprezentantii societatii care executa lucrarile de extindere si modernizare a drumului au afirmat ca au fost facute, cu sprijinul conducerii Institutiei Prefectului-Judetul Maramures, demersurile necesare pentru a putea fi finalizate lucrarile. Au fost decontate ordinele de plata pentru lucrarile executate.

In prezent, avem 91% din lucrari incheiate, au mai ramas de turnat ultimul strat asfaltic, pe o lungime de 8 km de drum national, de montat parapetii prevazuti in proiect, respectiv de efectuarea marcajelor rutiere si semnalizarea drumului national in plan vertical. Pe traseului drumului national in Muntii Gutai sunt prevazute sapte parcari pentru vehicule, respectiv o zona de odihna.

Pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a drumului national la termenul prevazut de 30 noiembrie, prefectul Vasile Moldovan a dispus sa se acorde sprijinul pentru ca societatea sa isi poate desfasura activitatile necesare, incluse in proiect.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures